joi, 17 martie 2011

GREEK LENTIL SOUP

First time when i ate lentil soup it was 5 years ago, in Greece. My husband cook it for me. I knew about lentil, my mom was telling me how good it is, but i never had the chance to try it. People here forgot about it and it's a pity. So, when i first ate it, i fell in love with this soup. I modified it many times, but usual we go back to this simple recipe. Also, i like how fast you can cook it. In less than one hour the food is done. Since i started to cook lentil, i had 3 different kind of lentils.

I liked them all.

For this soup you need:
1/2 pound green lentil
1 medium anion
2-3 garlic cloves
1 bay leaf
4-5 tablespoons olive oil
2-3 teablespoons vinegar
salt
Put the lentil into a pot, add water and bring it to a boil.

Add the anion and the garlic, sliced thin, the bay leaf, salt and the olive oil.

Don't add more than one bay leaf, or the soup will be bitter. Boil the soup until the lentil is soft. Stir in the vinegar and boil it for one more minute.
This is a variation, with bacon in it.

Bon apetit!!!

2 comentarii:

  1. Jenny, eu gatesc supa asta foarte des. Traiesc in Grecia de 16 ani si e una din retetele noastre preferate. Si le place foarte mult si copiilor! Eu pun intotdeauna si bulion de rosii sau piure de rosii proaspete si putina boia. Asa am invatat de la soacra mea. Si sarea la sfirsit, ca sa fiarba mai usor.Si, in Vinerea mare, aproape ca nu e casa in Grecia in care sa nu se gateasca linte, e traditia inradacinata. Se spune ca boabele de linte au forma lacrimilor...Dar ,in ziua respectiva se gatesc fara ulei. (o sa ma ierti, ca scriu in romaneste, dar engleza nu o stiu atit de bine )

    RăspundețiȘtergere
  2. Dani, multumesc pentru vizita. Fiindca acest post a intrat deja pe pagina a doua, n-am observat comentariul tau pina acum. Imi cer scuze. sint incepatoare intr-ale blogaritului si inca nu stiu cum sa-mi setez blogul astfel incit sa-l folosesc cit mai usor.
    Eu m-am casatorit cu un grec, dar nu m-am putut adapta in Grecia. Asa ca l-am adus pe el in Romania. Aceasta supa a gatit-o el pentru mine pentru prima data si mi-a placut la nebunie. Inca o iubesc. Te rog sa scrii asa cum iti place tie, nu-i nici o problema ca scrii in romaneste. De fapt, eu scriu blogul in engleza ca sa-l poata citi si sotul meu si pentru ca cele mai multe bloguri de gradinarit si pentru cresterea pasarilor de curte pe care le-am gasit sint in engleza.
    Acum ma duc sa vizitez si eu blogul tau.
    Pe curind!

    RăspundețiȘtergere